Grip op je geld in de coronacrisis

Veel mensen - niet alleen zzp-ers maar ook mensen in loondienst - hebben als gevolg van de coronacrisis hun inkomen zien afnemen.

Is dat bij u het geval? Dan is het van groot belang snel uw uitgaven en verplichtingen op een rijtje te zetten en waar nodig actie te ondernemen.

Het NIBUD heeft een handig en praktisch stappenplan ontwikkeld dat u daarbij kan helpen.

Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen als u samen met mij u financiën op een rijtje wilt zetten!

Maatregelen voor zzp-ers

De verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus  / COVID-19 raken vooral veel zzp'ers in hun financiën: opdrachten worden geannuleerd, er komen geen nieuwe opdrachten bij, maar de vaste lasten moeten wel worden betaald.

De overheid heeft een pakket aan financiële maatregelen opgesteld, mede ter ondersteuning van de zzp'ers. Dit pakket omvat onder andere:

  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Onder de naam Tozo 3 verlengd van 1 oktober tot 1 april 2021. Voor meer informatie zie de website van de kamer van koophandel https://www.kvk.nl/corona/zzper-en-corona-dit-zijn-je-opties/
  • Tegemoetkoming vaste lasten (TVL). De verlengde TVL Q4 2020 loopt van 1 oktober tot en met 31 december 2020. Aanvragen kan vanaf half november 2020 tot en met 29 januari 2021, via https://www.rvo.nl/

Belastinguitstel

Daarnaast wordt het voor getroffen ondernemers eenvoudiger om belastinguitstel aan te vragen, voor zzp'ers zowel voor inkomstenbelasting als omzetbelasting. Er worden dan geen boetes in rekening gebracht voor te laat betalen. De invorderingsrente wordt verlaagd tot bijna 0 %.

Kijk voor meer informatie op de website van de rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zelfstandigen-zonder-personeel-zzp/extra-tijdelijke-ondersteuning-voor-zzp-ers